Nieuwsoverzicht

Douglas & Jones binnentegels
vtwonen binnentegels
vtwonen buitenvloeren
Piet Boon binnentegels
Motto by Mosa badkamertegels

Geslaagde vtwonen metamorfose in Schiedam

Zondagavond hebben we weer kunnen genieten van aflevering 6 van het tv-programma vtwonen ‘weer verliefd op je huis’. In deze uitzending ging vtwonen stylist Fietje Bruijn aan de slag bij Marlous en Kemor in Schiedam. Marlous en Kemor wonen in een eengezinswoning samen met hun honden Winston en Sammy. Het hele huis is met de honden in gedachten ingericht, maar nu zij geen puppy’s meer zijn willen Marlous en Kemor het interieur veranderen. Stylist Fietje Bruijn creëerde een warm Caribisch interieur voor het stel.

Statement maken

Eén van de problemen waar Marlous en Kemor tegenaan liepen was de paal in het midden van de ruimte. Stylist Fietje Bruijn heeft dit opgelost door van de paal een statement te maken. Zo wordt het een opvallend en mooi breekpunt in de ruimte. De paal is op een bijzondere manier betegeld. Aan de onderkant zijn rechthoekige tegels gebruikt en aan de bovenkant tegels met afgeronde hoeken. Hierdoor wordt de lambrisering van de muur herhaald. Maar deze keuze is ook gemaakt vanwege het praktische gemak met de honden. De afgeronde tegels hebben grotere voegnaden, waar makkelijker vuil in gaat zitten. Die zijn dus wat moeilijker schoon te houden. De rechtshoekige tegels hebben minimale voegnaden en zijn dus beter schoon te maken en te houden.

 

Serie Shapes

Fietje is de uitdaging aangegaan om van deze fijne eengezinswoning een sfeervol thuis te maken dat ook praktisch en fijn is met twee honden. In de keuken kiest zij voor de tegeltoepassing met de tegel in de kleur Mint Grey uit de serie Shapes van vtwonen binnentegels by Douglas & Jones. De glanzende handgevormde tegels zorgen voor een bijzonder accent. In een rechthoekig formaat of met moderne afgeronde hoeken.

Buiten

De tuinkamer is achter in de tuin geplaatst. Hierdoor heeft de tuin een besloten en intiem karakter gekregen. Er is een soort patio-tuin ontstaan. Fietje heeft voor de tuinkamer gekozen voor een buitenvloer in de kleur Mold Basalt uit de vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones: Solostone Uni collectie.

vtwonen metamorfose terugkijken?

Nogmaals genieten van deze geslaagde vtwonen metamorfose? Je kunt hem hier terugkijken. Meer weten over het toepassen van keramische tegels of meer inspiratie opdoen? Kom dan snel langs bij een van onze dealers. Je vindt ons door het hele land!