Nieuwsoverzicht

Douglas & Jones binnentegels
vtwonen binnentegels
vtwonen buitenvloeren
Piet Boon binnentegels
Motto by Mosa badkamertegels

Lancering collectie

Internationaal gerenommeerd design studio Studio Piet Boon introduceert met trots haar eerste tegel collectie: Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones. De collectie is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. De tijdloze en spannende collectie is opgebouwd uit zes bijzondere design series; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES tile.

In de CONCRETE tile komt de passie van Studio Piet Boon voor beton tot uiting. Speciaal voor deze serie selecteerden de designers zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon en zijn daardoor niet van echt te onderscheiden. De WAX tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten, gesmolten was die zijn imprint heeft achtergelaten. De tegel, die verkrijgbaar is in drie kleuren, heeft dezelfde olieachtige eigenschappen als echte was. De TINY tile is een mat mozaïek, vervaardigd op speciale netjes. De tegel is er in krijtwit en houtskoolzwart en kan prachtig alleen worden toegepast of in combinatie met andere tegels. De HUGE tile is een genereuze matwitte wandtegel van groot formaat. Door de gelijkmatige afwerking, die vrijwel naadloos is, ontstaat er rust in het interieur. Ook is er nog de STONES-serie, die bestaat uit een selectie van vijf rijke natuurstenen tegels, variërend van marmer tot kalksteen en van licht tot donker. Bij toepassing in wildverband wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.

Bijzonder is de SIGNATURE tile door zijn kenmerkende formaat. Studio Piet Boon past deze tegelmaat namelijk al meer dan dertig jaar toe in haar projecten. De rechthoekige ‘kleine’ broodjes zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een  glossy ‘metal’ en matte variant. Dit formaat en elegante uitvoeringen konden in de collectie dan ook niet ontbreken.