Nieuwsoverzicht

Douglas & Jones binnentegels
vtwonen binnentegels
vtwonen buitenvloeren
Piet Boon binnentegels
Motto by Mosa badkamertegels

Tegeltips: De juiste voegkleur bij je tegels kiezen

Binnen de Douglas & Jones collecties is een grote variatie aan keramische tegels te vinden. Vele verschillende stijlen, formaten, kleurtinten en structuren. Voor ieder wat wils! Op die manier kun je de uitstraling kiezen die volledig voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Of je nu gaat voor een sfeervolle vloer of voor een blikvanger op de wand, voor ieders individuele wens is wel een geschikte tegel te vinden. Maar ook de voegkleur die je kiest, heeft invloed op de uitstraling van het tegelwerk en dus de tegel.

 

voegkleur

Matchend of contrasterend

De keuze voor een voegkleur is net zo persoonlijk als de keuze voor de tegel zelf. Je kunt hierbij twee kanten opgaan: een matchende kleur of een contrasterende kleur. De keuze is helemaal afhankelijk van wat je mooi vindt en waar je de focus op wilt leggen. Een lichte tegel met een donkere voeg zal bijvoorbeeld de aandacht trekken. Dit kan erg mooi zijn, maar kan ook druk ogen in een kleinere ruimte zoals het toilet. Dan is het misschien beter om toch voor een lichte voeg te gaan. Een voeg in een bijpassende kleur als de tegel zorgt hierbij voor rust en laat de ruimte optisch groter lijken.

 

voegkleur

Tegelkleur en formaat

Ook de kleur en het formaat van de gekozen tegel hebben invloed op de mogelijkheden van de voegkleur. Vaak wordt er bijvoorbeeld voor grote tegels gekozen omdat je dan weinig zichtbare voegen hebt. Om die reden is het logisch om hier voor een matchende voegkleur te kiezen. Ook om bijvoorbeeld een gekozen dessin, zoals een marmer- of houtprint, niet te onderbreken en beter tot zijn recht te laten komen. Aan de andere kant kan het bij kleinere tegels – of tegels in een bijzonder formaat – juist erg mooi zijn om de vorm van de tegel te benadrukken met een contrasterende voegkleur.

 

voegkleur

Meer informatie over de voegkleur keuzes?

Zoals gezegd, de juiste voegkleur is een persoonlijke keuze. Maar het kan zeker helpen je te laten informeren en inspireren bij een van onze dealers. Met hun gedegen ervaring en vakmanschap kunnen ze je ongetwijfeld van goed advies voorzien. Je vindt ze door het gehele land.