Nieuwsoverzicht

Douglas & Jones binnentegels
vtwonen binnentegels
vtwonen buitenvloeren
Piet Boon binnentegels
Motto by Mosa badkamertegels

Tegeltips: Het kiezen van de juiste voegkleur

vtwonen tegels by Douglas & Jones zijn overal in huis méér dan welkom. Zowel op de wand als op de vloer. En je kunt ze naar hartelust mixen & matchen,  om zo je eigen stijl te creëren. Maar ook de voegkleur die je kiest, heeft invloed op de uitstraling van het tegelwerk en dus de tegel.

Licht of donker?

Dezelfde tegel in dezelfde toepassing krijgt een totaal andere uitstraling bij het gebruik van een andere kleur voeg. Zo benadrukt een contrasterende voegkleur juist het lijnenspel in het tegelwerk. Een voeg in dezelfde kleurtoon zorgt juist voor een mooi egaal tegelvlak als resultaat. Zeker in een wandtoepassing kan dit een wereld van verschil betekenen.

Naadloos

Ten opzichte van vroeger is het tegenwoordig mogelijk om tegels steeds naadlozer te voegen. Zeker op de vloer is het bijna vanzelfsprekend om de voeg te minimaliseren en voor een bijpassende kleur voeg te kiezen. Uiteraard speelt het hygiënische aspect hierbij ook een rol. De natuurgetrouwe tegelplanken uit de serie Woodstone worden bijvoorbeeld bijna standaard verwerkt met een bruine/beige voegkleur om het effect en gevoel van hout nog verder te versterken. Maar ook op de wand is dit mogelijk. Bijvoorbeeld met de tegels uit de serie Craft. Doordat deze wandtegeltjes schuin zijn afgekapt is het mogelijk deze bijna naadloos te voegen voor een fantastisch effect.

Advies bij de keuze voor een voegkleur?

Kom dan eens langs bij je dichtstbijzijnde dealer én laat je over de mogelijkheden informeren . Met hun vakmanschap en gedegen ervaring kunnen ze je ongetwijfeld van goed advies voorzien. Je vindt ze door het gehele land.